DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Mělnický Pegas 2014

 

Literární soutěž Mělnický Pegas 2014

 

Sborníček vítězných prací ke stažení

V sobotu 4. října tohoto roku se od 10 hodin uskutečnilo v Masarykově kulturním domě v Mělníku slavnostní vyhlášení výsledků celostátní literární soutěže „Mělnický Pegas“.

Jubilejní, 20. ročník soutěže i vyhlášení jeho výsledků uspořádal opět mělnický literární klub stejného jména. V roli moderátora se představil Pavel Malák, který nejprve všechny přítomné srdečně přivítal, seznámil je se statistickými údaji o letošním ročníku soutěže a předal ocenění „Osobnost Pegasu“ mělnické básnířce Jindře Lírové. Poté předal pomyslné slovo pěveckému sobru „Cesmína“ z Centra seniorů Mělník, který pod vedením paní Adriany Rohde Kabele zazpíval písničky věnované Mělníku a památce Karla Hašlera. Mělničtí senioři přednesli rovněž básně členů „Pegasu“ k 740. výročí založení města Mělníka. Po jejich vystoupení potěšil svou hudbou všechny přítomné i mělnický muzikant Marian Kořínek.

Po přestávce na koblihy od sponzora a prodej tiskovin z produkce mělnického literárního klubu si účastníci soutěže vyslechli slovo předsedy poroty v podání Jaroslava Schnercha a recitaci vítězných prací, které se zhostili Pavel Malák a Alena Krtilová. Program se uzavřel vlastním předáním cen, diplomů a čestných uznání a pozvánkou na další ročník této oblíbené soutěže.

A jaké byly výsledky letošního, 20. ročníku celostátní literární soutěže „Mělnický Pegas“?

V kategorii A určené autorům do 15 let věku zvítězila Nela Fialová z Velké Dobré, druhé místo získala Johana Hobzová z Ostravy a na třetím místě skončila Milana Blažková z Rakovníka. Čestné uznání v této kategorii patří Lucii Parkmanové, rovněž z Rakovníka.

V kategorii B určené autorům do 30 let první místo obdržel David Kořínek z Hradce Králové, druhé místo patří Lucii Flekové z Prahy 9 a třetí místo Anetě Chmelíkové z Rakovníka. Čestné uznání v této kategorii si z Mělníka odváží Milan Šmíd, který rovněž žije v Rakovníku.

V kategorii C vypsané pro autory nad 30 let zvítězil Pavel Vydra z Pecky, druhé místo obsadila Dana Šubrtová z Kosmonos a třetí místo získala Jana Brnušáková z Běštína. Čestná uznání v této kategorii pak patří Vítězslavu Kaprálovi z Lysé nad Labem, Jaroslavu Symonovi z Liblic, Rostislavu Opršalovi z Hradce Králové a Renatě Přikrylové z Brna.

V kategorii D určené autorům, kteří již vydali básnickou sbírku, první místo patří Pavlu Šubrtovi z Kosmonos, druhé místo obdržel Luboš Skopec ze Mšena a na třetím místě skončil Petr Peříček z Hořovic. Čestné uznání v této kategorii získali Marek Koreček z Chrudimi, Václav Franc z Nové Paky, Svatava Mášová z Kroměříže, Jana Široká z Třebíče a Oldřich Damborský z Bořetic. Všem oceněným upřímně blahopřejeme a těšíme se na další setkání s jejich verši. 

-jč-